Açık liseye geçiş şartları neler? Açıköğretim lise kayıt şartları ve açık liseye geçiş yapmak için gereken belgeler nelerdir? Bu içeriğimizde, örgün öğretimden açıköğretime geçiş yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği tüm soruları ele aldık.

Açık Liseye Geçiş Şartları Neler?

Açık öğretime geçiş şartları 2024 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellendi. Yapılan düzenlemelere göre, aşağıdaki şartları karşılayan öğrenciler açık liseye geçiş yapabilir:

  • Anne veya babasını kaybeden,
  • Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda yaşayan ve evlat edinilen kişiler,
  • Engelli Sağlık Kurulu raporu bulunan,
  • Milli sporcu olan,
  • Tutuklu veya hükümlü olan öğrenciler,
  • 9. sınıfta özürsüz devamsızlık haklarının tamamını kullanan,
  • Sınıf tekrarına kalan ama öğrenim hakları devam eden,
  • Şehit ve gazi çocuğu olan,
  • 6284 sayılı kanun kapsamında ikametini zorunlu olarak değiştirmek zorunda kalan,
  • Evde ve hastanede eğitim almak zorunda olan kişiler, açık liseye geçiş şartlarını karşıladığı için açıköğretime geçiş yapabilirler.

Bu şartları karşılamayan öğrenciler için de 11. ve 12. sınıfta açığa geçme şartları kapsamında, sınav dönemi dilekçe ile başvurma imkanı bulunmaktadır. Lisede açığa nasıl geçilir? Sorusuna yanıt olarak bu şartları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Açık Liseye Geçiş Kaldırıldı mı?

Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık liseye geçiş şartları neler? 2024 yılında yapılan yönetmelik değişikliğiyle açık liseye geçiş zorlaştırılmış ve belirli şartlar getirilmiştir. Artık açıköğretime geçiş yapmak isteyen öğrenciler için belirlenen bu şartları karşılamayan öğrencilerin geçiş talepleri reddedilmektedir. Ancak üniversite sınavlarına hazırlık amacıyla yeterli vakit bulamayan öğrenciler, açık öğretim lise kayıt şartları dahilinde başvuru yaparak sınava hazırlanabilirler.

açık öğretime geçiş şartları

Liseyi Açıktan Okumak Nasıl Oluyor?

Liseyi açıktan okumak nasıl oluyor? Açık öğretimde lise kaç yılda biter? Açıköğretim lisesinde başarılı olan öğrenciler, açık lisede 8 dönem sınavına girmek zorundadır ve toplamda 170 kredi topladıklarında mezun olabilirler. 18 yaşından gün almış öğrenciler 5 dönemde mezuniyet için gerekli krediyi tamamlayabilir. Açık liseye geçmek için mazeretler arasında ise öğrencilerin eğitimine devam etmesini zorlaştıran özel durumlar bulunmaktadır.

En İyi Meslek Lisesi Bölümleri - Hangi Bölümü Seçmelisiniz? En İyi Meslek Lisesi Bölümleri - Hangi Bölümü Seçmelisiniz?

Açık Lise Kaç Kredi ile Bitiyor?

Açık lise kaç kredi ile bitiyor? Açık lisede mezun olmak için 170 krediye ve gerekli dersleri başarıyla tamamlamış olmaya ihtiyaç vardır. 12. sınıfta açığa geçme şartları kapsamında öğrenciler, geçiş yaptıktan sonra gerekli krediyi topladıklarında mezun olabilirler.

Açık Liseye Geçişler Ne Zaman?

Açık liseye geçişler ne zaman? 2024 yılı için yeni kayıtlar 28 Ağustos-27 Eylül tarihleri arasında yapılmıştır. Kayıt yenileme yapamayan öğrenciler ise, 16-24 Ekim tarihleri arasında bu işlemleri tamamlayabilir. Açık liseye kimler geçebilir? Geçiş hakkı bulunan öğrenciler, belirtilen dönemlerde başvurularını yaparak süreci başlatabilir.

Lise Diploması Ne İşe Yarar? Lise Diplomasının Önemi Lise Diploması Ne İşe Yarar? Lise Diplomasının Önemi

Açıköğretim Lisesi İçin Gerekli Olan Belgeler Neler?

Açıköğretim lisesine kayıt için gerekli belgeler arasında şunlar bulunur:

  • Açık liseye geçmek istediğinizi belirten bir dilekçe,
  • Son 6 ayda çekilmiş bir biyometrik fotoğraf,
  • Ortaokul diploması,
  • Ödeme yapıldığına dair banka dekontu.

Bu belgeleri hazırlayarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi Ders Geçme Notu ve Kredisi

Açık öğretim lisesi derslerinden geçmek için en az 45 ortalama yeterlidir. Mezun olabilmek için ise toplamda 170 kredi gerekmektedir.

Açık Öğretimde Lise Kaç Yılda Biter?

Açık öğretimde lise kaç yılda biter? Açık liseyi bitirme süresi, öğrencinin topladığı krediye bağlı olarak 2.5 ile 4 yıl arasında değişebilir.

Anadolu Lisesinden Meslek Lisesine Geçiş Nasıl Yapılır? Anadolu Lisesinden Meslek Lisesine Geçiş Nasıl Yapılır?

E-Okulda Faaliyet Ne Demek? Faaliyet Devamsızlıktan Sayılır mı? E-Okulda Faaliyet Ne Demek? Faaliyet Devamsızlıktan Sayılır mı?

11. ve 12. Sınıfta Açığa Geçme Şartları Neler?

2024 yılı öncesinde, 11. ve 12. sınıfta öğrenim gören öğrenciler, üniversite sınavlarına hazırlanmak için açıköğretime geçiş yapabiliyordu. Ancak 2024 yılında yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Değişikliği nedeniyle yukarıda yer alan şartları yerine getiremeyen öğrenciler açık öğretime geçiş yapamıyor.

Kaynak: Haber Merkezi