Yenilenmiş telefon alınır mı? Yenilenmiş telefon ne demek? Bu içeriğimizde telefonda parçanın değişip değişmediğini ya da tamir görmüş, yenilenmiş telefonlara dair bilgiler sunacağız.
Yenilenmiş Telefon Ne Demek?
Yenilenmiş telefon ne demek? Yenilenmiş telefon, daha önce kullanılmış ama üretici ya da yetkili bir firma tarafından test edilip onarılan telefonlardır.
Örneğin, yeni bir telefon almayı istiyorsunuz fakat Iphone'lar çok pahalı ve yüksek bir ücret ödemeyi istemiyorsunuz. Bu durumda yenilenmiş bir Iphone alabilirsiniz. Satın alacağınız cihaz geçmişte Apple tarafından üretilmiş ve eski kullanıcısı tarafından herhangi bir parçasının arızalanması sonucunda tekrardan tamir görmüş ve bütün parçaların yenilenmiş, kontrolden geçmiş olarak tekrar yeni alıcılara servis edilmesine denir.
Kısacası yenilenmiş telefon bütün arızaları parçaların değişimi yapıldıktan sonra bütün donanımları kontrol aşamalarından geçirdikten sonra yeni alıcılara sunulmasıdır.
Yenilenmiş Telefon Alınır mı?
Yenilenmiş telefon alınır mı? Evet eğer yeterli bütçeniz yok ise yenilenmiş telefon satın almak mantıklı bir karar olacaktır. Ancak yenilenmiş telefon almadan önce mutlaka kontrol etmeniz ve dikkat etmeniz gerekenler:
Yenilenmiş Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Satın Aldığınız Kurum/İşletme: Yenilenmiş telefonu aldığınız yerin kurumsal, güvenilir ve yetkili bir distribütör tarafından testleri ve değişiminin yapılmış olması.
- Bütün Özellikleri Kontrol Edin: Telefonun ön ve arka kamerasını ayrı ayrı kullanın. Batarya sağlığı ve pil tüketimini kontrol edin. Whatsapp, Instagram gibi uygulamalarda kamera ve donanımların uyumlu çalıştığından emin olun.
- E-Devletten Kontrol Edin: Yenilenmiş telefonların resmi olarak devlete bildirilmesi gerekli. E-Devlet üzerinden IMEI kontrolü yapıldığında "yenilenmiş" ibaresinin gözüktüğünden mutlaka emin olun.
- Fiziki Değişimler: Telefonun kasası da yenilendiyse mutlaka yeni kasanın orijinal olduğundan emin olun. Yan fabrika ürünü kasalar çok çabuk kırılabiliyor ve telefonun donanımlarını koruyamıyor.
- Orijinal Yedek Parçalar: Telefonu yenilerken kullanılan bütün parçaların a'dan z'ye orijinal parçalar olduğundan emin olun.
- Değişen Parça Sorgulama: Apple telefonlar için değişen parça sorgulama uygulamasını kullanın ve değişen bütün parçaların orijinal olduğundan emin olun.
Yenilenmiş Telefon Nasıl Alınır?
Yenilenmiş cep telefonu nasıl alınır? Yenilenmiş cihaz nasıl alınır? MediaMarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar, Teknosa, Türkcell gibi kurumsal ve bilinen firmalar yenilenmiş telefon satışı yapmaktadır.
Bu firmaların ofislerine giderek yenilenmiş telefon almak istediğinizi söyleyebilir ve ihtiyaçlarınıza özel en uygun fiyatlı telefonu satın alabilirsiniz.
Yenilenmiş cihaz satın almadan önce yukarıda yer alan dikkat edilmesi gerekenler kısmını mutlaka kontrol etmenizi önermekteyiz.
Yenilenmiş Cep Telefonu Satın Almanın Avantajları ve Dezavantajları
Yenilenmiş cep telefonu satın almanın kendine has avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.
Yenilenmiş Cep Telefonu Almanın Avantajları:
- Daha ucuz ve uygun fiyatlı.
- Tamirini yapan ve satışa sunan işletme tarafından garantisi olabilir.
- Ekonomiye ve doğaya katkı sağlar.
Yenilenmiş Cep Telefonu Almanın Dezavantajları:
- Daha çabuk bozulabilir.
- Batarya ömrü düşük olabilir.
- Değişen donanımlar orijinal olmayabilir.
- Garanti süresi daha kısa süreli olabilir.
Yenilenmiş Telefonların Garantisi Var mı?
Yenilenmiş telefonların garantisi var mı? Satış ve tamirini yapan işletmeler kullanıcıların güvenlerini kazanmak için yenilenmiş telefonlara belirli sürelerle garanti vermekte ve olası bir sorunda yardımcı olmaktadırlar.
Ancak bu garanti içerisinde dahil olan donanımlar, arıza ve durumlara ek olarak garanti süresine de dikkat etmenizi önermekteyiz.
Iphone Ekran Değişimi Nasıl Anlaşılır?
Iphone cihazlarda donanım değişikliği yapıldıktan sonra "iphone değişen parça sorgulama" işlemi yaparak hangi donanımın değiştiğini, donanımın orijinal olup olmadığını kontrol edebilir ve görebilirsiniz.
Iphone ekran değişen parça sorgulaması yapmak için:
Ayarlar > Genel > Hakkında'ya girebilirsiniz. Burada değişen parçalarda "parça bulunamadı, parça bilinmiyor" tarzında bir ibare bulunuyorsa parça orijinal olarak değişmemiş olabilir.
UnkownPart (bilinmeyen parça) ibaresi yalnızca "parçalar doğru bir şekilde çalışmıyor" ya da orijinal olmayan parça kullanıldıysa bu uyarıyı vermektedir.